Welke ingrediënten zitten er in de make-up?

Wij gebruiken in onze minerale make-up enkel zuivere en natuurlijke grondstoffen, gemaakt van verpulverde mineralen. Deze fijne poeders ondersteunen de huid en camoufleren, egaliseren en verfraaien jouw gevoelige huid. 

De volgende ingrediënten komen het meest voor in onze make-up. Zo weet jij alles over de grondstoffen van onze minerale make-up producten en hun toepassingen.

Mica
Mica is een verzamelnaam voor een grote groep mineralen. Mica wordt gewonnen van vulkanisch gesteente. Mica heeft de eigenschappen dat het prachtig glimt en reflecteert. Verwar dit niet met een glans, want mica zorgt er niet voor dat je een glanzend effect krijgt van je make-up. Mica in make-up producten geeft vooral een mooi verzorgde, frisse look op de huid.

Ijzeroxide
IJzeroxide is een mineraal dat onze producten prachtige intense kleuren geeft en het maakt dat de make-up lang houdt, niet uitloopt en zelfs waterafstotend is.

Zinkoxide
Zinkoxide is een antioxidant en werkt dus ontstekingsremmend. Deze antioxidant helpt huidirritaties te verminderen en heeft een kalmerende en verzachtende werking. Het is daardoor bij uitstek geschikt voor de huid met problemen en een gevoelige huid. Ook is Zinkoxide een natuurlijke zonnefilter die de huid beschermt tegen veroudering.

Kaolin
Kaolin helpt de fijne lijntjes en onzuiverheden van de huid te camoufleren, heeft een herstellende werking en verfijnt de poriën. Dankzij Kaolin ligt onze make-up nooit zwaar op de huid waardoor niet poriën verstopt raken.

Boron Nitride
Boron Nitride is een mineraal die absorberend, ontsmettend en bacterieremmend werkt. Daarnaast smelt de make-up mooi samen met de huid-oliën doordat Boron Nitride absorberend werkt. Hierdoor krijg je geen ‘masker effect’.

Silica
Door de vochtvasthoudende werking van Silicia blijft de huid optimaal gehydrateerd. Daarnaast voelt je huid door dit mineraal zijdezacht aan.

Wil jij meer weten over de minerale ingrediënten die wij gebruiken in onze minerale make-up? Raadpleeg dan de Ingrediënten Encyclopedie. Hierin staat elk ingrediënt beschreven, de toepassing ervan en in welk product het wordt gebruikt. 
Heb je specifieke vragen over onze producten? 
Of kunnen we je helpen met een persoonlijk advies?
Neem gerust contact met ons op! We denken graag mee!